divendres, 3 de gener de 2014

T’AGRADEN ELS REPTES?

 

ELS ENIGMES MÉS RECARGOLATS PER A LES MENTS PENSANTS MÉS PRIVILEGIADES

 

Primer tres de facilets:

1. L’interruptor que apaga el llum de la meva habitació és a cinc metres del llit, però jo sóc capaç d’apagar el llum i arribar al llit abans que es faci fosc. Com pot ser?

2. Un camioner va en contradirecció per un carrer de sentit únic. El veu un policia però no l’intenta detenir. Per què?

3. Com podem posar dos nens petits sobre d’un mateix full de diari sense tallar-lo i sense que els nens es puguin tocar?


Després tres de més difícils, per a començar a fer anar el cap:

4. Abans d’ahir tenia 32 anys, i l’any que ve en faré 35. Com pot ser?

5. Dos genets fan una cursa. Guanyarà el cavall que arribi l’últim. Després d’unes quantes hores, els cavalls pràcticament no s’han mogut. Aleshores un proposa a l’altre de fer una cosa per desencallar la situació. Què fan?

6. Un home se’n va a fer negocis a Indonèsia i aquest cop aconsegueix convèncer la seva dona perquè l’acompanyi. Però mentre són a Indonèsia la dona es mor. El marit torna abatut, però l’home de l’agència de viatges sap que l’ha assassinada. Per què?

I ara els difícils de debò, reservats només per a ments d’alt nivell:

7. Cinc persones van per un camí. Aleshores comença a ploure. Quatre d’elles alleugereixen el pas; la cinquena, però, no fa cap esforç per anar més de pressa. Malgrat això, aconsegueix no mullar-se i arribar al seu destí a la mateixa hora que les altres. Com pot ser?

8. A un home que està a la presó li donen la possibilitat de sortir, però ha de triar entre dues portes. Una condueix a la llibertat, l’altra a la cambra de gas. A cada porta hi ha un vigilant. Un sempre diu la veritat, l’altre sempre diu mentides. El presoner no sap quin és quin. Com sabrà quina és la porta de la llibertat només fent una pregunta?


9. Un home corre per un passadís molt il·luminat. Porta una cartera plena de papers molt importants. De sobte hi ha una abaixada de la llum. Llavors l’home s’atura i diu: “Ja és massa tard!” Per què?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada